Zomerhit

september 2017

In de supermarkt merk ik er nog niets van. Ik loop mijn standaard rondje en probeer me te herinneren waar de koffiemelk ook alweer stond. Na het vertrouwde ritueel bij de kassa - geen koopzegels, bedankt, u ook een fijne dag - hijs ik de tas op mijn rug en begin aan de tocht naar huis.

supermarkt
Ergens halverwege merk ik dat ik loop te marcheren op de maat van de muziek in mijn hoofd. Het is muziek die ik zelf niet snel zou opzetten: Tina Turner, Marco Borsato of de zomerhit van 1978. Omdat het niet de eerste keer is, hoef ik niet lang na te denken waar ik dit deuntje heb opgepikt. Onbewust heb ik het in de supermarkt gehoord. En met een beetje pech zingt het nog een paar uur in mijn hoofd.

Vorige week liet de NS weten dat ze Eftelingmuziek op stations gaat draaien om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. Grappig idee, maar ik ben er ook een beetje bang voor. Stel je voor dat ik straks op carnavalshoempa door de stad loop te marcheren. De Danse Macabre in mijn hoofd zou ik wel weer leuk vinden. Maar of het nou lekker loopt op een wals in driekwartsmaat?

gerelateerde berichten: unboxing day - muurisolatie